Jim Walstra

Afbeelding 1

Test Consulant

Bijna tien jaar geleden ben ik als eerste medewerker bij People Central begonnen. Daar heb ik zeer zeker geen spijt van. De opdrachten die ik tot nu toe heb mogen uitvoeren waren boeiend en ook interessant, mede door de midlance-constructie met bijbehorend verdienmodel.

Deze constructie is een trigger om niet af te wachten, maar maakt dat je proactief bent in het vinden van de voor jou juiste opdrachten met dito tarief. Bij People Central kennen we elkaar en zijn de lijntjes kort. Als het nodig is weten we elkaar te vinden. Mocht je je verder willen ontwikkelen, dan biedt People Central daarvoor alle ruimte.

People Central wil bekendstaan als bedrijf waar zijn medewerkers met hun expertise er iets toe doen bij een klant, en wil zich daarmee onderscheiden van andere test-detacheerders.

Een lijnmanager van een klant zei eens tegen mij: '...Jim, ik betaal er genoeg voor om MEER van je te mogen verwachten dan alleen de taak waarvoor ik je inhuur..." Dat is iets waar ik mij graag voor inzet. Naast de test-expertise die van mij verwacht wordt, kan ik voor hetzelfde geld ook nog iets van mijn consultancy skills laten zien.

In mijn huidige opdracht ben ik als Senior Testengineer belast met de sytem-integration en ketentesten in een Scaled Agile framework (SAFe5.1) werkomgeving. Hierbij zijn thans vijf en binnenkort zeven verschillende softwareleveranciers (agile/scrum teams) bezig om incrementeel in sprints werkende software op te leveren. Het betreft een meerjarig megaproject ERTMS dat invulling moet gaan geven aan een SIL-1 gecertificeerd Europees Treinbeveiligingssysteem.

Weer een verdieping in je skills die je scherp houdt en interessant kan zijn voor een mogelijke nieuwe opdrachtgever.

Uitdagende opdrachten in boeiende werkomgevingen als midlance-medewerker